Lada Tekrardan Halkın Yüzünü Güldürecek…!


      Rus otomobil üreticisi olan Lada markası yıllar sonra tekrardan ülkemiz piyasasına giriş yapmayı planlıyor. Lada, ülkemizde 90’lı yıllar boyunca ve de 2000’li yılların başında dar gelirli kesim tarafından oldukça ilgi görmüş bir marka olarak bilinirdi.





       Nedeni ise; nispeten o dönemde satılan markalardan makul başlangıç fiyatı ve de ucuz olmasına rağmen sağlamlığı ile özellikle maddi yönden çok pahalı modellere yönelemeyen dar gelirli vatandaşlarımızın tercihiydi. Bu gibi nedenlerden dolayı Lada o dönem için kendine iyi bir edinmişti diyebiliriz. Lada firmasının bilinmesinde ve büyümesinde en büyük paya sahip iki model Samara ve Vega modelleriydi. 

Ancak ne olduysa 2000’li yıllardan itibaren Lada bünyesindeki ters giden işlerden dolayı firma ülkemiz piyasasından çekilme kararı aldı. Bu durum ülkemizdeki Lada fanatiklerinin biraz canını sıskada yıllar sonra firma tekrardan ülkemiz piyasasına giriş yapma kararı aldı. Lada, AvtoVaz firması ile işbirliğinde artık yeni modeller üretecek ve ülkemiz piyasasında da satışa sunacak. Bu birlikteliğin meyveleri olan Vesta Concept ve X-Ray Concept modelleri tasarlandı ve de 2014 yılında Moskova’da düzenlenen fuarda görücüye çıktı. Bu modellerden ise ilk olarak Vesta Concept seri üretime alındı. Bu model bu yıl içinde seri üretimi ve tüm testleri tamamlandıktan sonra yaklaşık olarak Kasım-Aralık ayları içinde satışa sunulması bekleniyor. Firma Vesta modeliyle piyasaya hızlı bir giriş yapmaya hazırlanıyor.

 Lada modelleri, ülkemizde ise Mersa Otomotiv Aş. Distribütörlüğünde satışa sunulacak. Bu modeller arasında Yeni Kalina, Granta,Niva 4x4 ve de Vesta modelleri 2015 yılı sonuna doğru gerekli altyapı ve satış-servis ağı tamamlandıktan sonra satışa hazır olacağı tahmin ediliyor. Modellerin fiyatlandırma politikası ise henüz belirlenmemiş ancak Vesta modelinin Rusya’da 6100$ gibi bir fiyat etiketine sahip olacağı biliniyor. Ülkemizde ise vergilerlendirmelerle birlikte 27-30.000TL aralığında bir fiyat etiketine sahip olacağı tahmin ediliyor.
Yazar: Soner Ünlüer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder