İSTANBUL AUTO SHOW 2015 PART4!

Renault
    Renault’nun yeni C-Crossover sınıfında yer verdiği modeli Kadjar’ı, İstanbul Autoshow’da Türkiye prömiyeri'ni gerçekleştirdi. Kadjar, Renault’nun daha önce Koleos modelinde uğradığı hüsranı telafi etmek istiyor. Kadjar, adını Renault'u temsil eden sıfatların birleşiminden esinlenerek almış. Kadjar, markanın C-Crossover boşluğunu doldurmasını ve en yakın rakibi olan Nissan Qashqai  modeline karşı iyi bir alternatif olması düşünülüyor. Kadjar'da iki dizel ve bir dizel olmak üzere 3 farklı motor seçeneğine yer veriliyor. Dizel üniteler; 1.5 Energy dCi 110 PS ve 130 PS olarak belirlenmiş.








     Benzinli ünite ise 1.6 Energy TCe 130 PS olarak belirlenmiş. Kadjar'da kullanılan R-Link 2 sistemi kişiselleştirilmeye ve internete bağlanma gibi imkanlar sunuyor. Renault-Nissan ortak işbirliği içerisinde üretilen Kadjar, bu ortaklığın Crossover segmentinde uzmanlığını yansıtıyor. Kadjar'ın ülkemizde iki farklı versiyonu yer alıyor ve bu donanımlar ise Touch ve Icon olarak tanımlanıyor. Model Haziran ayından itibaren 69.500TL2den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.
Renault'a ait diğer fotolar: 
 

 






Seat
VW grubu firmalarından olan Seat ulaşılabilir ve kaliteli araçlarıyla kendinden söz ettiren markalardan birisi. İstanbul Auto Show’da firmanın en önemli ve ilgi gören modelleri; 20V20 konsepti, Leon FR, Leon Cupra, Leon X-Perience idi. Özellikle markanın konsept modeli 20V20 markanın geleceği hakkında bizlere önemli ipuçları sağladı. Modelin tasarım anlayışı dört kapılı sport coupe otomobilleri anımsatsa da aslında o bir SUV olarak tasarlanmış. Araç 300 PS’e kadar güç üretebilen TSI ve TDI teknolojisine  sahip motorlarla donatılacak.

         Bunun yanı sıra bir Plug-In Hybrid motor seçeneği de satışa sunulacak. Aracın 2016 yılı içerisinde satışa çıkarılması planlanıyor. Leon Cupra modeli ise performans değerleri ve sportif karakteri ile sınıfında ön plana çıkan araçlardan birisi. 2.0 TSI motor 280 PS güç ve 350 Nm tork değerlerine ulaşabiliyor. Fabrika verisine göre 0-100 km/s hızlanmasını 5.8 saniyede tamamlayabiliyor. Bu kadar performansa rağmen  ortalama 6.6 litre yakıt tüketimine de ulaşabiliyor.  

Seat'a ait diğer fotolar:
 

 











SsangYong
      SsangYong, Kore menşeili olarak 1970’li yıllardan beri SUV ve 4x4 üretimi ağırlıklı otomobil üreten bir firma olarak biliniyor. Uzakdoğu pazarından ülkemize gelişi ise 2006-2007 dönemine dayanıyor. O günden bu yana özellikle 4x4 pickup modelleriyle ticari anlamda kendini ön plana çıkarmıştı. İstanbul Auto Show fuarına yine 4x4 pickup ve SUV modelleriyle katıldı. SsangYong firmasının Korando Sports, Rexton W, Rodius, Tivoli modelleri olmak üzere toplam 4 ayrı model ile fuarda sergilendi.

    Bunlardan en ön planda tutulan model ise Tivoli modeli oldu. Çünkü firma bu aracı yeni piyasaya süreceği için ilk lansmanını İstanbul Auto Show’da gerçekleştirdi. Bu yeni modelin modern tasarım yapısı ve güvenlik özellikleri ile ön plana çıkan bir model oldu. Tivoli modeli 1.6 Benzinli DOHC Motor 6000 d/d da 128 PS güç ve 4600 d/d da 160 Nm tork üretebiliyor. Bu modelle birlikte maalesef tek bir motor seçeneği sunuluyor.  Motor seçeneği ise manuel ve otomatik olmak üzere iki farklı versiyona sahip. Aracın başlangıç fiyatı 55.450TL ile birlikte sunduğu özellikleriyle iddialı görünüyor. 

SsangYong'a ait diğer fotolar:
 

 

 

 

 

 

 

 

 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder