İSTANBUL AUTO SHOW 2015 PART 2!

Honda
Honda firması da “Her Şey Şimdi Başlıyor” sloganı ile İstanbul Auto Show’da bizi karşıladı. Honda, fuarla birlikte CR-V dizel otomatik, Civic Sedan Black Edition ve Civic HB'i satışa sunarken kısa bir süre içerisinde Türkiye'de satışa sunulacak olan Civic Type-R, HR-V ve Jazz modellerini sergiliyor. Bu modeller ise HR-V,NSX ve TYPE-R idi. Firmanın uzun süredir üretim bandına almadığı modeli HR-V modeli ise artan kompakt SUV talepleri üzerine firma tarafından yeniden üretilmeye başlandı. Satışta olduğu dönemde SUV sınıfında ilgi gören modellerden birisi olan HR-V’nin tekrardan üretildiğini görmek birçok HR-V seven müşteriyi tekrardan bu araca yönlendirebilir. HR-V modeli kompakt SUV sınıfını aşan boyutlarıyla beklenilenden daha fazlasını sunuyor.









Araçta 1.6 DTEC Dizel bir motor seçeneği sunulacak. Araç, 4x2 MT ve 4x4 AT olmak üzere iki farklı şekilde satın alınabilecek. Aracın başlangıç fiyatı ise 101.450TL ise biraz dudak uçuklatacak cinsten olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Zira  HR-V’ye eş değerdeki yada sınıfındaki araçlar 65-70.000TL civarından başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor. Honda’yı maalesef bu konuda eleştirmek gerek; hem tasarım hem de özellik anlamında sınıfını derinden etkileyebilecek kadar iyi bir alternatif araç olsa da uzun vadede bu fiyat politikası ile satışlarını sürdürmeye devam ederse sonu önceki nesil HR-V’ye benzeyeceği görüşündeyim. Type-R modeli ise Honda’nın en ateşli modellerinden birisi olarak biliniyor.




Modelin 22 yıllık macerasında her zaman yüksek performans ve sportiflik ön planda tutulmuş. İşte yeni nesil Type-R da  teknolojinin ve elektronik sistemlerin sayesinde bu modelin en güçlü motoru elde edilmiş. Type-R, 2.0 VTEC Turbo 4 silindirli motoruyla 6500 d/d da 310 PS güç ve 2.500 d/d da 400 Nm tork üretebilen model oldukça adrenalin yüklü bir otomobil olarak karşımıza çıkacak. Aracın fabrika verilerine göre  0-100 hızlanması 5.7 saniye de gerçekleşiyor. Type-R, 270 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor ve sınıfında şimdilik bu değerlere ulaşan model bir tek Type-R olduğunu söylemek gerek.  

Honda'ya ait diğer fotolar:
 


 

 

 

 

 

 










Jeep
            İstanbul Auto Show'da Jeep firması Renegade, Cherokee, Grand Cherokee, Wrangler modellerini sergiledi. Türkiye’de Tofaş tarafından temsil edilen Jeep markası  Renegade’in 1.4 litre benzinli ve otomatik şanzımanlı versiyonlarını,  İstanbul Autoshow’da ilk kez gösterime sunarak ziyaretçilerin beğenisine sundu. 86.650 TL’dan başlayan fiyatla satışa sunulan otomatik şanzımanlı Jeep Renegade, önden çekişli 1.4 140 PS benzinli 6 ileri otomatik şanzıman ve 1.4 170 PS benzinli 9 ileri otomatik şanzıman 4x4 versiyonlarla satışa sunulacak.
 
        Ülkemizde satışa sunulan benzinli otomatik kombinasyonlu Jeep Renegade, Longitude ve Limited donanım seçenekleriyle tercih edilebiliyor. Renegade modelinin en dikkat çeken versiyonu ise Trailhawk oldu. Jeep Cherokee ise 2.0 dizel motoru 9 ileri otomatik şanzımanı ve Limited donanım versiyonu ile İstanbul Autoshow’da Jeep standında ön plana çıkan modellerden birisi oldu. Bunun yanı sıra performans odaklı 6.4 468 PS’lik motorlu SRT versiyonu da sergilenen Jeep Grand Cherokee model ailesi ve kendisini off-road performansı ile kanıtlamış olan Wrangler modelinin Rubicon ve Unlimited versiyonları da fuarda dikkat çeken Jeep yenilikleri arasındaydı. 

Jeep'e ait diğer fotolar: 
 

 










Maserati
      İtalyan lüks spor otomobil üreticisi olan Maserati, Ghibli Ermenegildo Zegna Editionİstanbul Autoshow'da sergiledi. Aslında üretimi halı hazırda sürdürülen modele ünlü İtalyan moda tasarımcısı Ermenegildo Zegna'nın dokunuşları sayesinde bu özel seri meydana gelmiş. Sınırlı sayıda üretilecek araç fuardaki standında ziyaretçiler tarafından ilgi gördü. "Azzuro Astro (Yıldız Mavisi)" boyasına sahip araçta üç farklı renk katmanı uygulanan dış boya, parlak mavi tonlardan kül grisine dönüşüyor. Araçta kullanılan 20 inçlik Urano jantlar da söz konusu model için özel olarak üretildi.
       Daha önce Quattroporte Zegna Limited Edition modelinde de kullanılan saf ipek kumaş ve deri döşemeler bu modelde de kullanılmış. İç döşemede kullanılan ipek kumaşın üzerindeki balıksırtı desenler el yapımı olma özelliğine sahip. Tamamen doğal derinin kullanıldığı iç mekanda Maserati'nin logosu ve Ermenegildo Zegna'nın imzası her detayda yer alıyor. Ayrıca aracın Ermenegildo Zegna Edition plaketi de dışarıda orta sütunda ve içeride ön koltukların arasındaki bölümde yer alıyor.


      Maserati Ghibli Ermenegildo Zegna Edition, 410PS güç ve 550Nm tork değerlerine ulaşabilen çift turbo V6 motoruyla fabrika verisine göre  0-100 km/s hızlanmasını 4,8 saniyede gerçekleştiriyor. Q4 dört tekerlekten çekişli aracın maksimum hızı ise saatte 284 km/s olarak belirlenmiş.Maserati, fuarda sergilediği Ghibli Ermenegildo Zegna Edition'ın yanı sıra sergilediği diğer modelleri Ghibli, Quattroporte ve GranTurismo Sport ile de oldukça dikkat çeken markalarda bir tanesi oldu. Ghibli,iki ayrı motor seçeneği ile Türkiye'de satışa sunulacak ve bu motor seçenekleri ise bir dizel bir de benzinli olarak belirlenmiş.


     Ghibli'nin, Maserati'nin 3.0 V6 dizel motoru, fabrika verisine göre 100 kilometrede ortalama 5.9 litrelik yakıt tüketimine sahip ve bu değerler ile dikkatleri üzerine çekiyor. 275 PS güç ve 600 Nm tork değerlerine ulaşabilen araç, fabrika verisine göre 0-100 kilometre hızlanmasını 6.3 saniyede gerçekleştirirken, maksimum hızı 250 km/s olarak belirlenmiş. Maserati'nin sergilediği bir diğer önemli model olan Quattroporte'nin 3.0 V6 dizel motoru 100 kilometrede ortalama 6.2 litrelik yakıt tüketimine sahip. 275PS güç ve 600Nm tork değerlerine ulaşabilen araç, fabrika verisine göre 0-100 km hızlanmasını 6.4 saniyede gerçekleştirirken, maksimum hızı 250 km/s olarak belirlenmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder