İSTANBUL AUTO SHOW 2015 PART1

Audi
Prestijli Alman markanın İstanbul Auto Show’da birçok yeni modeli sergilendi. Benim inceleyebildiğim modeller ise RS 6 Avant, Q3, Q7 idi. RS 6 Avant modeli super sport bir coupe otomobilin yanı sıra gündelik hayatta da tam bir adrenalin deposu olacak düzeyde geliştirilmiş. RS 6 Avant modelinde 560 PS güç ve 700 Nm tork sunabilen çift turbolu V8 motora yer verildi. Biliyorum size biraz tuhaf gelecek ama fabrika verisine göre bu araç karma kullanımda 100 km de ortalama 9.6 litre gibi bir değere imza atabiliyormuş.
   

    Q3 modeli ise daha önceki neslinde yakaladığı tasarım anlayışı ve kalite hissiyatını bir adım daha öteye taşımış gibi görünüyor. Q3, lüks SUV sınıfına giriş modelleri arasında zirveye yakın yerlerde konumlandırılabilecek bir model. Modelin makyajlanması ile sportifliğin ve çok yönlülüğünün ön planda tutulduğunu gözlemleyebiliyoruz.
    Q7 modeli sunduğu konfor ve Premium donanım ve özellikleriyle önceki neslinde kendini göstermiş bir modeldi. Makyajlanan modelin değişen boyutları ve tasarım anlayışı ile daha dinamik ve daha sportif bir görünüme ulaşmış. Q7, önceki nesline göre 300 kg azaltılan şasi ağırlığı ve eski nesline oranla yüzde 26 daha az yakıt harcayan bir model haline gelmiş. Audi, birde fuarda Le Mans yarışlarında kullandığı yarış aracını da sergiledi.

Audi'ye ait diğer fotolar:

 








Citroén
         Citroén firması İstanbul Auto Show’da yeni model olarak yenilenen C1’i tanıttı. Citroén, C1 modeli haricinde yeni bir model sergilemedi ancak yeni sayılabilecek olan C4 Cactus modeli de fuarda yer aldı. Diğer modelleri olan C3, C4, C4 Picasso, C4 Grand Picasso ve C-Elysée’de herhangi bir yeniliğe ve makyaja gerek duymayan Citroén bu araçlarıda fuarda güncel olarak sergiledi. Citroén’in fuardaki ilginç stand tasarımı ve sunduğu çevreci motor teknolojileri ilgi gördü. Citroén, C1 modelini fuarda bir duvar üzerine baş aşağı olarak sabitleyerek fuara gelen ziyaretçileri diğer markaların aksine sıra dışı bir biçimde karşıladı. Citroén standında diğer bir ilgi odağı markanın WTCC yarışlarında başarılı olan modeli C-Elysée WTCC’de şov amaçlı ziyaretçilere tanıtıldı. 

Citroén'e ait diğer fotolar:




 

Fiat
            Fiat firmasının İstanbul Auto Show'da kuşkusuz en ön planda olan modeli ÆGEA idi. Çünkü aracın dünya prömiyeri ülkemizde ilk kez İstanbul Auto Show'da gerçekleşti. Markanın kompakt sınıfta konumlandırmayı planladığı model Linea'nın yerini alması bekleniyor. Fiat, geliştirdiği bu kompakt sedan model ile Linea modelinde yakaladığı başarıya ulaşmayı planlıyor. Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Stil Merkezi ve FCA’in en büyük Ar-Ge merkezlerinden biri olan Tofaş tarafından geliştirilen yeni Sedan, konfor, teknoloji, geniş iç hacim ve verimliliğin etkileyici bir birleşimini sunacak. Sedan konseptinde geliştirilen bu yepyeni araç, geniş iç hacim sunmayı ve tasarımıyla müşterisinin beğenisini kazanmak geliştirilmiş. Araçta benzinli ve dizel olarak 1.3 ve 1.4 motor seçeneği sunulacak ve bu motorların değişik güç ve versiyonlarda olması planlanıyor.


        Fiat’ın yeni sedan modeli, Dünya Klasında Üretim alanında kazandığı Altın Madalya ile başarısını tescilleyerek dünyanın en iyi otomotiv üretim tesislerinden biri arasında yerini alan, Tofaş’ın Bursa fabrikasında üretilecek. Yeni modelin satışına Kasım 2015’te Türkiye’den başlanacak; sonrasında EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Bölgesi’nde yer alan 40 ülkede devam edilecek. Yeni model, bölgede varlığını güçlendirmek isteyen Fiat markası için anahtar niteliğinde stratejik bir rol üstleniyor. Otomobilin konforu, geniş bagaj hacmi, yeni motor gamı ve etkileyici stili sayesinde Fiat, kompakt sedan sınıfındaki liderliğini kaybetmek istemeyecek gibi görünüyor.

Fiat'a ait diğer fotolar:

 

Ford
Ford, ülkemizde ürettiği sağlam ve iyi yol tutuşa sahip modelleriyle kendine iyi bir edinmiş markalardan sadece birisi. İstanbul Auto Show fuarında firmanın birçok yeni modeli tanıtıldı. Bunun yanı sıra makyajlanan ya da modellerin farklı versiyonları da görücüye çıktı. Ford, cephesinde en dikkat çekici modeller ise fuar için özel olarak getirilen Mustang, Focus ST ve Fiesta ST oldukça ilgi gördü.  Özellikle efsanevi bir model olan Mustang tüm fuardaki modeller arasında en dikkat çekici araçlar içerisinde yer aldı. 1950’li yılların sonunda ilk kez üretimi gerçekleşen Mustang o dönemde oldukça ilgi görmüştü. İşte o dönemlerden günümüze kadar birçok özel seri Mustang üretimi gerçekleşti. Ancak artan teknoloji ile beraber aracın sürüş dinamikleri ve güvenlik özellikleri de değişmeye başladı. Fuarda sergilenen Mustang modeli de teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanmış görünüyor.                                                                                                                                           
Mustang, Fastback ve Convertible olmak üzere iki ayrı versiyona sahip. Kullanılan motor seçenekleri ise 2.3 EcoBoost teknolojisi ile 317 PS güç üretebiliyor. Diğer seçenek ise en güçlü olan versiyon ve 5.0 V8 motor 421 PS güç üretebiliyor. Ford’un fuardaki diğer sportif modelleri ise Focus ST ve Fiesta ST modelleriydi. Focus ST, önceki neslinin aksine 3 kapı yerine 5 kapılı olarak dizayn edilmiş. Focus ST modeli aslında sıradan bir hatchback otomobil anlayışıyla dizayn edilmenin aksine sportifliğin ön planda tutulduğu bir hothatch haline getirilmiş. Dış tasarımda sportif karakterin izlerini görmek mümkün. Bu araçta önceki neslinde yer verilen 2.5 motor seçeneği yerine artık 2.0 EcoBoost teknolojisi ile 250 PS güç ve 345 Nm tork üretebilen yeni bir motor seçeneğine yer verilmiş. Fabrika verilerine göre aracın 0-100 hızlanması 6.5 saniye de gerçekleşiyor. Aracın maksimum hızı ise 248 km/s olarak belirlenmiş.
Fiesta ST ise genlerini ağabeyi olan Focus ST den almış desem yanlış söylememiş olurum heralde. Çünkü hem Focus ST hem de Fiesta ST kullanılan donanımlar, teknolojiler, sürüş dinamikleri gibi her ikisi de birçok ortak noktaya sahip. Fiesta ST, Focus modeline göre daha minik sporcu olarak konumlandırılabilir ancak onun kadar da sportif bir model olmaya kararlı olarak dizayn edilmiş. Fiesta’da 1.6 EcoBoost 182 PS güç ve 240 Nm tork üretebilen bir motor seçeneği görev yapıyor. Fabrika verilerine göre araç 0-100 hızlanmasını 6.9 saniye de tamamlayabiliyor. Ford’un fuardaki diğer önemli modelleri ise Mondeo Vignale, S-MAX Vignale Concept modelleri ilk olarak İstanbul’da tanıtıldı. Ford, SUV sınıfında ise EDGE ve ECOSPORT olmak üzere iki yeni model görücüye çıkardı. Bunlardan EDGE modeli Avrupa pazarı için satışa sunulacak. ECOSPORT, modeli ise ülkemizde satışa sunulması bekleniyor. ECOSPORT, üç farklı motor seçeneğine sahip bunlar ise şu şekilde; 1.0 EcoBoost 125 PS, 1.5 Dizel 95 PS, 1.5 Ti-VCT 112 PS PowerShift Otomatik.
Ford'a ait diğer fotolar:
 


 

 

 


 


 
 














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder