Yeni Jeep Renegade Türkiye'de!

      Jeep firmasının kompakt SUV sınıfında yer alan Renegade modeli yenilendi. Bu model bir önceki neslinde de olduğu gibi hem off-road hemde şehir içi kullanımı için kullanım olanağı sağlayacak sistemlerle donatılmış. Jeep firmasını dizayn anlamında tebrik etmek istiyorum çünkü araç yeni tasarımıyla birlikte bence daha sıradışı bir havaya bürünmüş. Ancak bir önceki neslinden de bazı izler taşıyan Renegade sınıfında makyajdan sonraki haliyle beraber nasıl bir yer edinecek bekleyip göreceğiz. Renegade, bana kalırsa bu tasarım anlayışıyla birlikte yer aldığı sınıfta kendinden çok bahsettirecek gibi duruyor. Aracın Türkiye satış fiyatı ise 75.250 TL den başlıyor. 
    Tasarım
    Renegade, Wrangler modelinin alt yapısını kullanıyor. Renegade, zaten kendini off-road kullamında kanıtlamış olan Wrangler modelinin bu altyapısını kullanarak sadece şehir içi kullanımdan ziyade off-roadda da elinin boş olmadığını vurgulamak istiyor gibi. Renegade yeni tasarımla birlikte "My Sky" adında yeni bir sunroof sistemi de geliştirmiş. Bu sistem ise opsiyonlar listesinde yer almakta.
    Ön tasarıma göz atacak olursak; ön kısımda en ön planda olan, 7 adet çıtadan oluşan ve markanın ambleminin de yer aldığı büyük radyatör ızgarası oldukça şık görünüyor. Büyük yuvarlatılmış formda olan far grubu ise bir önceki neslinden de tanıdık. Diğer bir dikkat çekici nokta ise; çift renkli olan tampon ve kıvrımlı bir krom şeritle süslenmiş tampon çizgileri, sis farlarının konumu ve dizaynı aracın tasarım anlayışına uygun olmuş.
    Arka tasarıma baktığımızda ise; yan profili arka kısma bağlayan dolgun çizgiler bit önceki Renegade'de vurgulanmıştı. Arka tasarımda ise en dikkat çekici unsur yenilenen stop grubu olmuş. Bu stop grubu Wrangler modelinden esintiler taşıyor. Burada dikkat çeken noktalar ise şu şekilde; "X" formunda oluşturulan geri vites lambaları oldukça farklı bir tasarım olmuş. Diğer önemli bir nokta ise stop grubunun çevreleyen siyah çerçeveler olmuş. Tamponun dolgun yapısı ve üzerinde yer alan sis farları ile birlikte şık görünüyor. 
     İç Tasarım
    İç mekanda bizi sert detaylı çizgiler ve enerjik bir görünüm karşılıyor. Jeep dizayn ekibinin "Tek Tonic" olarak tanımladıkları yeni tasarım felsefesiyle iç mekan daha da canlı ve çekici hale getirilmiş. İç mekanda  yeni teknolojilerde hemen göze çarpıyor. Bunlardan en önemlisi ise 7" inç büyüklüğünde multimedia ekrana sahip olması. Bu ekran üzerinden aracın hakkında birçok bilgiye ulaşabilmek mümkün. Multimedia ekranın haricinde ise gösterge kısmında yer alan yol bilgisayarından yol durumunu ve araç hakkındaki uyarıları net görebilmeniz adına yol bilgisayarı yaklaşık 3.5" büyüklüğünde tutulmuş. 
    İç mekanda diğer önemli bir detay ise kişiselleştirilebilen iç mekan kaplamaları olduğunu söylemek gerek. Jeep dizayn ekibi bana kalırsa aracı daha da sevimli kılmak ve birçok müşteri kitlesine de hitap edebilmek adına böyle bir tasarım anlayışını benimsemiş. Bu kişiselleştirelebilir iç mekanda değişik renk seçenekleri ve kaplamalar ile aracınızın tasarımını daha da çekici hale getirebilmeniz mümkün.
    Motor
    Renegade, yeni tasarımıyla birlikte yenilen motor seçenekleri ile de her türlü ihtiyaca cevap vermek istemiş. Bunun içinde 3 benzinli ve 2 dizel motor seçeneği olmak üzere toplam 5 adet motor seçeneği ile satın alınabiliyor. 1.4 MultiAir IITurbo benzinli motor 140 ve 170 PS olmak üzere iki ayrı güç seçeneği sunuyor. 1.6 "E-torQ" benzinli motor 110 PS güç üretebiliyor. Benzinli motorlar içerisinde en güçlü seçenek ise 2.4 MultiAir II Turbo benzinli motor 185 PS güç üretebiliyor.
     Dizel motor seçenekleri ise 1.6 ve 2.0 olmak üzere iki ayrı seçenek olarak sunulmuş. 1.6 MultiJet II Turbo dizel motor 120 PS güç üretebiliyor. 2.0 MultiJet II Turbo dizel motor ise 120 ve 140 PS olmak üzere iki farklı güç seçeneği sunuyor. Tüm bu motor seçenekleri ile sunulan şanzımanlar ise şu şekilde; 6 kademeli DDCT (Dual Dry Clutch Transmission) ve 9 ileri otomatik şanzımanlar olarak belirlenmiş. Manuel vitesler ise 5 ve 6 ileri manuel olarak belirlenmiş. 
    
Yazar: Soner Ünlüer

Otomobile ait diğer detaylı bilgilere linkden ulaşabilirsiniz;
http://www.jeep.com.tr/download/pdf/BrosurTR/JeepRenegademinikatalogAug2014.pdf

Otomobile ait diğer fotolar;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder