Fiat Doblo'ya Yeni Yüz!

      Yerli Fiat Doblo, 2015 yılının ilk çeyreğinden itibaren hem Türkiye hemde Avrupa'da satışa sunulacak. Yeni Doblo, 65. IAA Hannover Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı'nda ilk kez gösterimi yapıldı. Yeni Doblo, yenilenen yüzüyle birlikte konforu artmış ve yakıt tüketimi konusunda ilerleme kaydedilmiş. Yenilenen karoseri ile birlikte Doblo'nun boyutlarında da değişiklikler söz konusu olduğunu belirteyim. Yeni Doblo, sunduğu farklı gövde seçenekleri ile birlikte sınıfına yeni bir soluk getirebilir. Bu gövde seçenekleri ise şu şekilde; Cargo, Combi, Trucks ve Flatbeds seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz.


İç ve Dış Mekan
    Bir önceki nesille birlikte Doblo daha modern bir yapıda tasarıma kavuşmuştu. Ancak yeni tasarımla birlikte artık aracın albenisi ve çekiciliği daha da artırılmış. Tamamen yenilenen yapısı ile birlikte Doblo daha da modern bir yapıya ulaşmış. İlk bakışta hemen şişkin tamponlar çamurluklarla birlikte araç daha da heybetli bir yapıya dönüştürülmüş. Yenilenen kaput ve far grubu ise önceki nesilden farkını ortaya koyuyor. 

     Radyatör ızgaralarının tasarımı da oldukça dikkat çekici. En alt kısımda yer alan sis farları dolgun yapıdaki tampon ile birlikte iyi uyum sağlamış. Arka tasarımda çok belirgin bir farklılık görülmesede stop grubunda azda olsa değişim söz konusu. İç mekana baktığımızda ise bir önceki nesilden dah farklı bir iç mekan bizi karşılıyor. Direksiyon simidindeki değişim hemen belli oluyor. Gösterge panelinde çok bir değişim söz konusu değil. Ancak kabinin orta üst kısmına yerleştirilen 5" büyüklüğündeki multimedia ekran çok hoş görünüyor. Bu sisteme entegre Uconnect sistemi yer alıyor. Doblo, 180 derece açılabilen arka kapılara sahip ve bu özellik sayesinde kolay yükleme-indirme rahatlığına sahip. 

Motor Seçenekleri
   Yeni Doblo'da sunulan motor seçeneklerine baktığımızda toplamda 6 adet turbo dizel ve 3 adet benzinli farklı seçenek karşımıza çıkıyor. Bunlar ise şu şekilde; 1.4 TurboJet çift yakıtlı yani hem benzin hem metan ile birlikte çalışıyor. 1.4 95 ps 127 Nm tork, 1.4 120 ps 206 Nm benzinli olarak sunuluyor. 1.3 Multijet II 75 ve 90 ps gücünde ve 200 Nm tork değeri sunuyor. 1.6 Multijet II 90 ps 200 Nm tork ve 135 ps 320 Nm tork değeri sunuyor. "Ecojet" versiyonunda da mevcut ve Start&Stop sistemi kullanımı ile daha birçok yakıt tüketimini azaltmaya yarayan parçalar ile bir paket şeklinde alınabiliyor. Yeni Doblo'da Traction+ sistemine de yer verilmiş. Bu sistem yol tutuşun daha zayıf olduğu şartlarda yani yağmur, çamur ve kar gibi şartlarda daha fazla güç uygulayarak daha güçlü çekiş sağlıyor. 

Yeni Teknolojiler
    Yeni Doblo'da makyajla birlikte kullanılan teknolojiler ve sistemlerde de değişimler meydana gelmiş. Bu sistemler ise şu şekilde; EBD, ABS, ASR ile birlikte ESC, HBA ve yokuş kalkış destek sistemi Hillholder sistemleri bulunuyor. Sürücü ve yolcuların güvenliği için baş ve göğüsü koruma amacıyla ön ve yan hava yastıkları ve lastik basınç sistemi gibi donanımlarda bulunuyor.

Yazar: Soner Ünlüer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder