Artık Daha Olgun!



       Accent 90’lı yılların ortalarından beri piyasada olan köklü modellerden birisi olma yolunda devam ediyor. Kore’li üreticinin B sınıfında yer alan modeli olan Accent geçirdiği yenilenme sürecinden sonra artık daha olgun bir görünüme ve yapıya ulaştığını söylemeliyim. Aracın genel olarak tasarımı daha olgun ve dolgun tasarım detaylarıyla meydana getirilmiş. Aracın boyutlarındaki değişiklikler de gözden kaçmıyor değil. Yenilenen yapısıyla artık Accent birde yanına Blue ibaresini alarak farklılığını vurguluyor.
      Aracın yenilenen yapısıyla birlikte değişen motor seçenekleri de dikkat çekiyor. Bu araçla birlikte 3 adet motor seçeneği satın alınabiliniyor. Bunlar ise şu şekilde; 1.4 D-CVVT MPI 100 PS, 1.4 MPI 109 PS benzinli ve 1.6 VGT CRDi 128 PS dizel motor seçenekleri sunuluyor. Dizel ünite Elentra modelinden tanıdık ancak benzinli ünitelerde bir önceki nesle oranla değişiklikler mevcut olduğunu görüyoruz. Test aracım ise bu seçeneklerden 1.4 D-CVVT MPI 100 PS olan versiyonuydu. Genel olarak motorun performansı yeterli ve bu aracı rahat taşıyabiliyor. Ancak siz daha çok performans ve adrenalin arıyorsanız aracı biraz daha üst devirlerde gezdirmeniz gerekiyor. Araç alt devirlerde biraz cansız bir karakter sergilese de üst devirlerde yeterli ataklığa ulaşabiliyor. 

     Aracın konforu ve yol tutuş karakteri bir önceki nesle oranla hissedilir derecede iyileştirilmiş olduğunu gözlemledim. Artık daha oturaklı ve yoldan gelen darbeleri içeriye daha az yansıtan süspansiyon sistemindeki farklılık kendini gösteriyor. Açıkçası, araç en çok da bu konfor ve yol tutuş odaklı tasarımından dolayı beğenimi kazandı.  Aracın fren performansı da sınıfı içinde iyi derecede olduğunu söyleyebilirim. Yalıtım konusunda ise Accent bir önceki nesle oranla kendini geliştirdiğini söylemek gerek. Aracın motor sesi içeriye az miktarda yansıyor ancak üst devirlere çıkınca ses artmaya başlıyor. Accent’in yalıtım konusundaki eksikliği ise yol ve rüzgar sesini içeriye yansıtması olduğunu belirteyim.
     Blue’da iç tasarıma bir göz atmak gerekirsek; sade ama hoş bir iç mekan bizi karşılıyor. Blue ile bir önceki nesil arasında ise iç mekan anlamında neredeyse bir benzerlik bulmak güç.  Aracın dış tasarımındaki radikal tasarım anlayışı yanında iç mekan biraz sade kalsa da yine hoş gözüküyor. Burada gözden kaçmayan önemli bir detayda artan plastik kalitesi ve işçilik seviyesi olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Kabinde ve direksiyonda yer alan krom alaşımlı malzemeler de şık detaylar arasında olduğunu belirteyim. Burada diğer önemli bir detay ise 6” boyutunda olan navigasyonlu multimedia sistem ve bu sistemi Mode Plus donanımından itibaren satın alabiliyorsunuz. Blue’da dijital klima opsiyonu da sunuluyor ancak bunun için ise Prime donanımı ile birlikte satın alınması gerekiyor. Aracın ön kısmında yeterli genişlik sağlanmış ancak aynı şeyi arka kısım için söylemek zor. Ancak yinede bir önceki nesline oranla bir miktar diz mesafesinde değişim olmuş.
      Aracın arka tasarımından bahsetmek gerekirsek; ön tasarımı kadar etkileyici değil ancak hoş bir görünüm elde edilmeye çalışılmış. Aracın arka tasarımı ön tasarımının yanında biraz sönük kaldığını söylemeliyim. Burada bulunan ovalimsi bagaj kapağı çizgileri ve çift renge sahip olan ve geniş tutulan stop grubunun dikkat çeken detaylar arasında olduğunu söylemek gerek. Tamponda yer alan sis lambaları da arka tasarıma şıklık kazandıran detaylar arasında olduğunu belirteyim. Aracın bagaj hacmi 465 litre olarak belirlenmiş olsa da bu sınıfta daha yüksek hacimli bagajlara sahip olan modellerin bulunduğunu belirtmeliyim. 

     Son olarak, Accent yanına Blue ibaresini de alarak artık değişen yüzünü vurguluyor. Markanın bu modeli yenilemekle artık değişime açık olduğunu vurguladığı kanısındayım. Çünkü i serisiyle başlayan ve modelle birlikte de devam eden sıra dışı tasarım anlayışı ile Hyundai devrim niteliğinde çalışmalara imza atacak gibi duruyor. Araçta bulunan EBD, ABS, Arka Park Sensörü, VSM ve Standart ESP gibi teknolojik yenilikleriyle modelin sınıfında tercih şansı yüksek gibi gözüküyor. Aracın satış fiyatı ise Mode Plus donanımı ile 48.250 TL den başlıyor. Özellikle aileler için dizel versiyonun tercih edilme olasılığı yüksek.


Yazar: Soner ÜNLÜER

Sponsor: Sönmezler Otomotiv/Çanakkale

Otomobile ait tüm teknik veri ve donanımlara linke  tıklayarak ulaşabilirsiniz;
http://www.hyundai.com/tr/tr/Showroom/Cars/Accent/PIP/index.html#contents_feature

Otomobile ait diğer fotolar;
*
Fotoların üzerine tıklayarak büyük bir biçimde görüntüleyebilirsiniz.



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder