Yarışlar ve Takımlardan Haberler

Portekiz Rallisi'nde Büyük Talihsizlik !
      
     Portekiz rallisinin devam ettiği şu günlerde hem takımlar hem de sürücüler için önemli bir gelişme yaşandı. Takımların Recce yani "reconnaissance" turuna çıkmasından önce başlayan şiddetli yağmur sonrasında bu etap gerçekleştirilemedi. Şiddetli yağmur sonrasında açılış günü keşif etapı sırasında bazı özel parkurların sel altında kalması sonucu araçlar buradan suların içerisinde yüzerek zar zor geçiş yapabildiler. 
     
       Burada kilometre kareye neredeyse 60mm yağış düştü ve bu yağıştan en fazla etkilenen bölgeler ise Algarve bölgesi, Ourique ve Santana da Serra etapları oldu. Keşif etabı araçları ise bu sele kapılan etaplardan zorlanarak geçerken yağış hala devam ediyordu. Organizatörler ise bu iki deneme etabını iptal etmek zorunda kaldılar.  Volkswagen'in ralli pilotu Jari-Matti Latvala ve birçok sürücü su dan etkilendiler. Organizatörler o günün keşif etabını yarışmacıların deneme yapmaları için planlama işini tekrardan programlayarak maddi anlamda kayıplar yaşadılar.
      




Peki Recce nedir? 
     Recce yani "reconnaissance" olarak adlandırılan ralli de özel olarak organize edilen bir çeşit keşif etabıdır. Ralli başlamadan önce, tüm takımların yol notlarını çıkarmaları için ikinci kez izin verilen özel bir etaptır. Recce sırasında, takımlara hava koşullarına bağlı olmakla beraber 30-90 km/h arası hızlardan daha fazla hız yapılamaz. Ancak, sürücü gerçekte bu etapta ne kadar hızlı kullanabileceğini tahmin etmesi gerekmektedir.

Yazar : Soner Ünlüer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder