İlginç Haberler

Yoksa çiftlik efsanesi gerçek mi ?
       
      Amerika'nın New York eyaletinde çalışan bir adam emekli olur. İşte asıl hikâye şimdi başlıyor. Bu adam emekliliğin verdiği heyecan ve değişen hayat beklentilerinin sonucunda kendince bir karar verir.  Her emekli olan insanın hayalinde ya bir ev, ya bir ev, ya bir karavan vb ne sahip olma arzusu hemen kendini belli eder. Ancak bu adam çoğunluğun aksine kendisine bir çiftlik ve ev almaya karar verir.  Bu hususta Portkekiz’den birkaç dönüm arazi ye, bir eve, büyük bir ambara sahip bir çiftlik evi bulur.  Bu çiftlik evi 15 yıldır kullanılmamaktadır.


        Çiftliğin sahibi ve karısı 15 yıl önce ölmüşlerdir ve çiftlik için her hangi bir varis veya vakfa bırakıldığına dair bir kayıt bulunamamıştır.  En sonunda, çiftlik bir emlak şirketi tarafından vergilerinin ödenmesi için satılığa çıkarılmıştır. Çiftlik satılığa çıkınca birkaç kişi ilgilenmiş ancak burada bulunan büyük ambar güçlü çelik kapı ve kilitlerle olduğunu görüp vazgeçmişlerdir.

        Çünkü kimse bu ambarın içerisinde ne olduğunu öğrenmek için ekstra büyük miktarlar ödemek istememiş ve sonunda da ilgilenen kişilerde vazgeçmişlerdir. Amerikalı adam ise vazgeçmemiş ve sonunda bu evi değerinin yarı fiyatına almıştır. Adam evi aldıktan sonra eve taşınmış ve ambarda neyin olduğunu öğrenmek istemiştir. Adamın merakı gün geçtikçe artmaktadır. Bu yüzden adam eşi ile birlikte ambarda ne olduğunu öğrenmek ve ambarın kilitlerini açmak için bir jeneratör ve ağır sanayi tipi taşlama makinesi almışlardır. Adam ve eşi yılmadan birkaç günün sonunda amaçlarına ulaşırlar. En son kesme işlemi bitip ambarın kapısını araladıklarında birde ne görsünler… Ambarın içi yüzlerce klasik otomobil ve yarış arabaları ile doldurulmuş olduğunu görünce şaşırmışlardır. Burada yer alan otomobiller yılların verdiği yorgunluk ve içeride yaşayan canlıların etkisiyle paslanmış, çürümüş ve deforme olmuşlardır. 

        Sonrasında bir fotoğrafçı bu araçların fotoğraflarını çekmiş ve yayınlamıştır. Çiftliğin emekli adam almadan önceki sahibinin kimliği açıklanmasa da mesleği bilinmektedir. Verilen bilgilere göre çiftlik sahibi 1970-80’ler de galericilik yapmış ve kendince en ilginç gördüğü araçları satın alıp çiftliğindeki ambara koymuştur. Çiftlik sahibi ambara otomobilleri bir bir koyarak ambarı doldurunca ise ambarın kapısını çelik kapı yaptırıp kaynaklatmıştır. Ambarın yeni sahibi emekli de bu ambarın kapısını açmayı başarınca bu mükemmel otomobil koleksiyonuna sahip olmuştur. Verilen bilgilere göre bu mükemmel koleksiyonda 180 e yakın araç olduğu tahmin edilmektedir. Ancak elde edilen bilgilere göre emekli adam bu araçları satmayı düşünmemektedir.

Yazar: Soner ÜNLÜER

*Otomobillere ait fotolar http://www.intuh.net/barnfinds/index.htm sitesinden alıntıdır.

Otomobillere ait bazı fotolar;














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder